ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ LET'S DO IT! ΚΑΙ LET'S DO IT MEDITERRANEAN !


Στα μέσα Οκτωβρίου του 2013, το Κέντρο Νέων Ηπείρου εντάχθηκε στο κίμημα Ας Do It (LDI) κίνημα. Δύο μέλη του Κέντρου Νέων Ηπείρου συμμετείχαν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτές για διαχείριση δράσεων μαζικού επίπεδου συμμετοχής σε δράσεις καθαρισμού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τον Οκτώβριο του 2013, το οποίο κατέστη δυνατό χάρη στο Anna Lindh Foundation. Οι συμμετέχοντες μας ενημερώθηκαν σχετικά με λεπτομέρεις του κινήματος και εκπαιδεύτηκαν σχετικά με τον προγραμματισμό των δράσεων, τις μεθοδολογίες, τα υπάρχοντα εργαλεία, στον συντονισμό των εθελοντών, των διεθνών και εθνικών υποστηρικτών  και χορηγών του LDI, την υποβολή εκθέσεων και τα μέσα ενημέρωσης και άλλα πολλά. Η εκπαίδευση βασίστηκε σε προηγούμενες εμπειρίες και πληροφορίες, με στόχο την προετοιμασία για τη δράση Let's Do It MEDITERRANEAN του 2014.

Participants of training for LDIM, in Alexandria, Egypt
Participants of training for LDIM, in Alexandria, Egypt

Μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καταλάβαμε την μεγάλη ευκαιρία ήταν να συμμετέχουμε σε αυτό το παγκόσμιο κίνημα! Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος του κινήματος από το 2013. Το Κέντρο Νέων Ηπείρου είναι υπεύθυνο για όλους τους φορείς που συμμετέχουν στισ δράσεις καθαρισμού στην Ήπειρο για το LDI (Φέτος στις 26 Απριλίου)

 

 

 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Let’s Do It  :

And here you can read latest news of Let's Do It Epirus! 

Το 2014,  περίπου 37.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων περίπου 2.000 άτομα συμμετείχαν στην περιφέρεια Ηπείρου. Ο στόχος μας για το έτος 2015 είναι να ξεπεράσουμε τα 3000 άτομα σε όλη την Ήπειρο στις 26 Απριλίου και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί καθαρίζοντας τη χώρα μας.

 

Αν το σχολείο σας, ο σύλλογός σας, ο δήμο σας ή ο οργανισμός σας βρίσκονται στην περιοχή της Ηπείρου, ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη είναι να επικοινωνήσετε με τον περιφερειακό συντονιστή Θωμά Τσίκο ή την υπόλοιπη ομάδα στοe-mail youthcenterofepirus@yahoo.gr ή μέσω κινητού τηλέφωνο στο 697 5200 586. Εάν βρίσκεστε κάπου αλλού στην Ελλάδα, μπορείτε να λάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας και υποστήριξης που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.letsdoitgreece.org.