ΣΕΛΙΔΕΣ: 1  2  3  4  

A VOLUNTEER. TO BE  OR NOT BE? III


Το Κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί 6 νέους από την Ελλάδα (18-30 ετών, κατά προτίμηση από την Ήπειρο) για συμμετοχή σε ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS + σχετικά με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό θέμα στο Rakican, Murska Subota, στη Σλοβενία από τις 6 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2015. Θα συμμετέχουν 42 νέοι από τη Σλοβενία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία και την Πολωνία σε αυτό το σχέδιο.

Θα καλυφθεί πλήρως η διαμονή και διατροφή, καθώς και το ποσό των 170 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησης .

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την ευκαιρία και να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να στείλετε το ονοματεπώνυμο σας, την ηλικία, την πόλη διαμονής, τον λόγο που θέλετε να λάβετε μέρος και το τηλέφωνο σας  στο e-mail youthcenterofepirus@yahoo.gr και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 


Εκπαιδευτικό σεμινάριο "C-EYES" στη Γαλλία

Ο οργανισμός μας συμμετείχε σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Μασσαλία της Γαλλίας. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Οι κύριοι στόχοι αυτού του εκπαιδευτικού σεμινάπιου ήταν η ανταλλαγή πρακτικών από κάθε χώρας σχετικά με τις τοπικές παράδοσεις για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, να χτιστούν και να μοιραστούν δεξιότητες νέων εργαζομένων στην ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρηματικών σχεδίων με τη νεολαία, να ευαισθητοποιήσει τους νέους για τις κοινωνικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ, και για να δείτε φωτογραφίες της εκπαίδευσης, κάντε κλικ εδώ.


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "EYES"      στο Βιετνάμ


Ο οργανισμός μας συμμετείχε σε ένα 10ήμερο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ανόι,του Βιετνάμ. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ήταν μέρος μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

 

Οι κύριοι στόχοι αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ανταλλαγή πρακτικών από κάθε χώρας σχετικά με τις τοπικές εργασίες για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, να χτιστούν και να μοιραστούν δεξιότητες νέων εργαζομένων στην ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρηματικών σχεδίων με τη νεολαία, να ευαισθητοποιήσει τους νέους για τις κοινωνικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ, και για να δείτε φωτογραφίες της εκπαίδευσης, κάντε κλικ εδώ.

 


"Yes, they care!" - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Σλοβακία

Στο πρόγραμμα "Yes, They Care!" συμμετείχαν περισσότεροι από 30 συμμετέχοντες, νέοι, εργαζόμενοι της νεολαίας και διαμεσολαβητές. Συναντήθηκαν στη Νίτρα, Σλοβακία από τις 25 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου για να δημιουργησουν χώρο όπου μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης μπόρεσαν να εργαστούν από κοινού για τα θέματα όπως τη διαχείριση των συγκρούσεων και την οικοδόμηση της ειρήνης. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και εδώ για περισσότερες φωτογραφίες!


ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΏΝ!

Ξεκινάνε και πάλι τα μαθήματα Γαλλικών από του Γάλλους Εθελοντές μας κάθε Τρίτη και Τετάρτη απόγευμα! Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας με e-mail στο info@youthcenterofepirus.org γράφοντας μας όνομα, επώνυμο, ποια μέρα μπορείτε, το επίπεδο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. 


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κοινωνική επιχείρηση στη Γαλλία

Ψάχνουμε για συμμετέχοντες από 18 χρονών και ανω για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα-σεμινάριο σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Marseilles,στη Γαλλία από 3 μέχρι 10 Μάη.Μία ομάδα από 3 άτομα θα συμμετάσχει στο πρόγγραμα που ονομάζεται C-EYES το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους νέους να μάθουν για την κοινωνική επιχειρηματικότητα,να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες για την κοινωνική επιχείρηση μαζί με τη βοήθεια ειδικών σε αυτό το πεδίο.Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί με τη χρήση μη ειδικών μεθόδων εκπαίδευσης, θα υπάρχουν περίπου 30 συμμετέχοντες συνολικά από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και την Ιταλία. Το project χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, θα καλυφθεί πλήρως η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων καθώς και μέχρι το ποσό των 275 ευρώ για έξοδα μετακίνησης.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μας ένα e-mail στο info@youthcenterofepirus.org και  αναφέρετε το όνομα, επώνυμο, ηλικία, πόλη που ζειτε σήμερα, το κίνητρο να συμμετάσχετε σε αυτό το project. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Μαρτίου ενώ οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα  δώσουν κάποια προσπάθεια για την προετοιμασία του έργου.


Διεθνής εθελοντισμός

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας ένα βίντεο σχετικά με τον διεθνή εθελοντισμό. Το βίντεο είναι στα γαλλικά, κυρίως, και σε κάποια σημεία  στα αγγλικά και δημιουργήθηκε από  τη  γαλλική οργάνωση-έταιρο μας, με λίγη βοήθεια από Dace Dora από το Κέντρο Νέων της Ηπείρου και της πρώην εθελόντριας  Johanna Tarovy. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, μπορείτε να ακούσετε τους ανθρώπους που μιλούν για το διεθνή εθελοντισμό γενικότερα και τι σημαίνει για αυτούς, πώς  επηρεάζει την τοπική κοινωνία. Η Johanna μιλά για το χρόνο της στα Ιωάννινα με το Κέντρο Νέων Ηπείρου, σχετικά με τις εντυπώσεις της για τα Ιωάννινα και τους ντόπιους, για το έργο και τη ζωή της εδώ. <3


Τοπικό EYES σεμινάριο-εργασία στα Ιωάννινα

      Μόλις τελείωσε το 3ήμερο σεμινάριο-εργασία σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα,το οποίο ήταν ένα μέρος από το διεθνές ERASMUS+ project EYES-Ευρασία για την νεανική και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Στο μικρό σεμινάριο-εργασία συμμετείχαν 12 νέοι και ειδικοί σε διάφορα θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική εργασία. Το σεμινάριο βοήθησε τους νέους να πάρουν μία εικόνα για την επιχειρηματικότητα στον κόσμο καί να αναπτύξουν το/τη  προ-επιχειρηματικ’ο/ή  τους σχέδιο/ιδέα.Επόμενη στάση από το project EYES: το Βιετνάμ!


Training Course στη Σλοβακία

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί 3 συμμετέχοντες για Training Course που θα πραγματοποιηθεί στη Νίτρα της Σλοβακίας από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 01 Απριλίου

Κύριο Θέμα του Training Course είναι το conflict management and peace building.


Θα καλυφθεί πλήρως η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων καθώς και μέχρι το ποσό των 275 ευρώ για έξοδα μετακίνησης.

Για να δηλώστε συμμετοχή πρέπει να μας στείλετε e-mail στο info@youthcenterofepirus.org όπου θα περιέχει οναματοεπώνυμο, τόπο διαμονής, ηλικία,τηλ επικοινωνίας, αν γνωρίζετε Αγγλικά(δεν χρειάζεται κάποιο πτυχίο) και τον λόγο που θέλετε να πάτε σε μία σύντομη παράγραφο.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ JOHANNA ΚΑΙ THIBAUD

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου θέλει να ευχαριστήσει τους Εθελοντές μας Johanna και Thibaud  από την Γαλλία! Αφού ολοκλήρωσαν την υπηρεσία τους και καθώς περιμένουμε τους επόμενους εθελοντές μας μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στις ιστορίες και τις φωτογραφίες της Johanna και του Thibaud   που έζησαν μαζί μας.


ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ ‘’GREEN ENERGY’’, ΣΜΥΡΝΗ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί συμμετέχοντες ηλικίας 17-29 ετών για την Ανταλλαγή Νέων ‘’GREEN ENERGY ’’ που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη της Τουρκίας από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου όπου θα συμμετέχουν 42 άτομα από 7 διαφορετικές χώρες.

Το κύριο Θέμα της Ανταλλαγής είναι η ενέργεια και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις τρέχουσες και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας καθώς επίσης θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τη χρήση και τις επιπτώσεις τους στη φύση!

Θα καλυφθεί πλήρως η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων καθώς και το ποσό των 170 ευρώ για έξοδα μετακίνησης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να μας στείλετε email (info@youthcenterofepirus.org) όπου ως θέμα πρέπει να γράφει Ανταλλαγή Νέων‘’GREEN ENERGY ’’ και θα  πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο σας, την ηλικία σας, τον τόπο διαμονής, αν γνωρίζετε αγγλικά (δεν απαιτείτε να έχετε κάποιο πτυχίο) και τον λόγο που θέλετε να λάβετε μέρος(σε λίγες γραμμές)

 


                                 EYES                                Eurasia for Youth Entrepreneurship and Social business


ΣΕΛΙΔΕΣ: 1  2  3  4